Kabel verwarming

Als u graag vloerverwarming wilt installeren, maar het budget u tegenstaat dan kan u kabelverwarming overwegen. Kabelverwarming is een stuk voordeliger vergeleken met matten. De vloerverwarming infrezen kost wel wat meer werk vergeleken met matten, maar u heeft zo wel voordelig uw vloer verwarmt. Voor de prijs van één mat heeft u al ruim 7 m2. De kabels kan u eenvoudig aan elkaar koppelen om zo een groot oppervlakte van vloerverwarming te voorzien. U kan de kabels vrij plaatsen of in cement om ze goed op hun plaats te houden. Dit maakt kabel verwarming geschikt voor stenen vloeren en laminaat. De meeste kabel verwarming wordt eigenlijk altijd aangeraden om in een cementvloer te plaatsen.

Besparen met kabel verwarming

Kabel verwarming is niet alleen voordelig in de aanschaf, maar u kan ook veel geld besparen met de verwarming van uw vloer. Het systeem werkt namelijk anders vergeleken met een standaard vloerverwarming. Met slechts 20 Watt geeft de vloer al genoeg voltage om de complete woonkamer te verwarmen. De warmte blijft met kabel verwarming langer uitstraling behouden. Het verwarmingseffect heeft veel weg van een speksteen verwarming.

Voor een stenenvloer

Kabel verwarming wordt vooral vaak gebruikt voor een stenenvloer. Dit heeft ermee te maken dat de kabel ruim 6 mm dik is. De kabel wordt vaak in de vloer aangebracht met een nieuwe cementvloer. Dankzij de cementvloer heeft u direct een strakke vloer om op te tegelen. Dit maakt de verwarming perfect om overheen te tegelen. Naast een woonkamer tegel kan de kabel prima gebruikt worden als badkamer vloerverwarming, maar zelfs ook als buitenverwarming. Denk aan terrasverwarming of een vijververwarming om nieuwe tropische vissen te houden.

Een laag verbruik

Een groot voordeel van een kabel verwarming is het extra lage verbruik. U kan zo veel geld besparen op zowel uw stookkosten als energiekosten. Natuurlijk bespaart u al geld doordat gas duurder is vergeleken met elektra. Maar u bespaart vooral veel geld door een extra laag verbruik met kabel verwarming. Zo betaalt u niet alleen minder voor gas, maar ook voor uw energierekening. Door deze dubbele besparing heeft u de vloerverwarming al snel terugverdiend.

Prijzen weten?

Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij diverse vloerverwarmingsbedrijven aan. Gebruik het formulier hierna om offertes op maat te ontvangen. Offertes vergelijken is altijd gratis en vrijblijvend!

 

Meer pagina’s: