Vorstbeveiliging

Een bevroren waterleiding kan al snel veel geld kosten. Met een vorstbeveiliging voorkomt u in de winter dat uw leidingen bevroren raken. Hier hoeft u zelfs niet het hele jaar voor te betalen. Met de speciale vorstbeveiliging wordt de luchttemperatuur gemeten. Het apparaatje controleert zo helemaal zelf of een verwarming van de waterleiding nodig is. Vanaf 5 graden gaat de vorstbeveiliging al in werking. De kabel geeft 12 Watt per meter als het nodig is om de leiding te beschermen tegen vorst. Zo is leiding alvast opgewarmd zodra de temperatuur beneden het vriespunt daalt.

Voorkom schade aan uw waterleiding

Als u een waterleiding vergeet af te sluiten, dan kan u dit veel geld gaan kosten. U wilt schade aan uw waterleiding natuurlijk ten alle tijden proberen te voorkomen. Met de speciale vorstbeveiliging voorkomt u verdere schade aan de waterleiding. Op jaarbasis kan u flink wat geld besparen door uw huis te beveiligen tegen vorst. In het begin lijkt dit nutteloos tot u zelf voor de kosten van schade komt te staan. Ineens merkt u dat een vorstbeveiliging niet eens zo een gek idee was.

Toepassen rond het huis

Vorstbeveiliging wordt vooral gebruikt bij voorwerpen in en rond het huis die regelmatig bevriezen. Denk hierbij aan dakgoten, waterleidingen en daken. De kabel wordt uiteraard geleverd met een thermostaat zodat de kabel alleen inschakelt als het nodig is. Zo wordt er zo weinig mogelijk stroom verbruikt en betaalt u niet teveel voor uw beveiliging. De beveiliging is eenvoudig te monteren doordat het een kabel is. Als het om een waterleiding gaat dan kan u deze gewoon om de leiding heen wikkelen. Dit is voldoende dankzij de geleiding van het metaal tijdens een vorstperiode. Naast metalen buizen is het ook mogelijk om de vorstbeveiliging aan PVC buizen toe te passen.

Voorkom schade door sneeuw

Vorstbeveiliging op het dak klinkt gek, maar smeltend sneeuw kan redelijk wat schade aanbrengen. Al snel kan er lekkage ontstaan in uw dakgoot of onder uw dakpannen. Deze lekkage kan flink wat waterschade opleveren. Met vorstbeveiliging onder uw dakpannen blijven uw dakpannen te warm voor sneeuw. Uw huis blijft zo schadevrij tijdens en na een sneeuwbui.

Prijzen weten?

Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij diverse vloerverwarmingsbedrijven aan. Gebruik het formulier hierna om offertes op maat te ontvangen. Offertes vergelijken is altijd gratis en vrijblijvend!

 

Meer pagina’s: